друкувати


До уваги платників податків, які бажають перейти на єдиний податок у 2010 році

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-10 10:54:29
Указом Президента України від 03.07.98 р. №727/98 "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва", який регулює порядок запровадження спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктами малого підприємництва, i зокрема фізичними особами, визначено, що фізична особа – підприємець не більше одного разу за календарний рік може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

Для цього підприємцю, не пізніше ніж за 15 днів до початку наступного звітного періоду (кварталу), з якого він обирає спосіб оподаткування доходів за єдиним податком, необхідно надати до органу державної податкової служби за місцем державної реєстрації письмову заяву (за встановленою формою) за умови сплати всіх установлених податків та обов’язкових платежів, термін сплати яких настав на дату подання заяви (податки та збори (обов’язкові платежі), що справляються на території України, визначені Законом України "Про систему оподаткування" від 25.06.91 р. №1251-ХІІ (зі змінами та доповненнями), повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Орган державної податкової служби за наявності платіжного документа про сплату єдиного податку зобов’язаний протягом 10 робочих днів після отримання заяви безоплатно видати Свідоцтво про сплату єдиного податку або надати письмову мотивовану відмову.

Обговорити на форумі