друкувати


Кулінарні смаки кандидатів Президенти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-05 12:13:59
Кандидати у президенти України розповіли про свої кулінарні вподобання. Так, президент Віктор Ющенко любить їсти і готувати страви традиційної української кухні: борщ, гречану кашу, козацький куліш.

"До речі, влітку, на відпочинку в Криму, довелося добряче покуховарити, я готував вечерю для всієї родини - і рибну юшку, і овочеве рагу, і козацький куліш. Іноді найсмачнішим блюдом стає кружка свіжого молока із запашним, ще гарячим хлібом і медом" , - розповів Ющенко.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко їсть те, що дадуть: "Повірте, у мене немає часу думати про те, яке у мене улюблена страва. Що дадуть - то й з'їла. І знаєте, коли в тебе за день сніданок, обід і вечерю за один раз і в одній тарілці, то навіть варене яйце зі склянкою кефіру здається набагато смачнішим, ніж блакитний омар в соусі з артишоків ".

Голова партії Фронт змін Арсеній Яценюк любить всі страви, приготовані його дружиною Терезією.

"Люблю мамині налисники - мама теж добре готує. Якщо говорити про їжу не вдома, то люблю суші. Іноді вранці готую омлет", - розповів Яценюк.

Для голови партії "Сильна Україна" Сергія Тігіпка нічого не може бути смачніше хліба, підсмаженого на багатті. "Його ми готуємо разом з дітьми - це наше маленьке кулінарне хобі", - сказав він.

Улюбленим блюдом для Анатолія Гриценка, голови ВО "Громадянська позиція", є його шашлик і мамині вареники.

Глава Компартії України Петро Симоненко надає перевагу "простій, здоровій кухні". "Люблю млинці з маком", - додав політик.

"Проста кухня" у фаворі й у кандидата в президенти Олега Рябоконя, колишнього керуючого партнера юридичної фірми Magisters.

Голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок обожнює мамину фаршировану качку з яблуками.

А от Інна Богословська стверджує, що любить не тільки їсти, а й готувати. "Для мене приготування їжі - це домашня медитація. Дуже люблю овочі", - зазначила Богословська, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі