друкувати


Прикарпатські правоохоронці допомогли Андрію Борецькому повернутися додому

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-04 02:38:56
Прикарпатські правоохоронці допомогли мешканцю Львівщини Андрію Борецькому повернутися додому.

Днями юнак підійшов до рогатинський працівників державної служби охорони із дивним проханням: встановити хто він, звідки, і як тут опинився. "На вигляд молодий чоловік був цілком адекватний, добре вдягнений, без слідів побоїв на тілі, - розповідає Василь Гавриловський, перший заступник начальника рогатинського райвідділу УМВС. - Він умів читати, розмовляв правильно і логічно. Цікавим було й те, що нічого не пам’ятаючи про себе, він добре розумівся на зброї, та знав закони застосування спецзасобів. Це дало право нам вважати, що чоловік або зараз, або колись служив у внутрішніх військах".

Єдине що пам’ятав загублений в Рогатині, це невелику річку, шматок асфальтної доріжки, по якій він йшов до кіоску, аби купити цигарки. А потім - яскравий спалах, і далі… нічого. Опинився він в чужому місті, та чи в чужому. Він і це не пам’ятав. "Я ходив вулицями, потім сидів на лавці біля автобусної зупинки, сподіваючись, що мене побачать знайомі і відведуть додому, - розповідав нещасний. - Але ніхто мене так і не знайшов. Я побачив міліцейську машину і вирішив попросити допомоги".

Знайду згодом помістили в місцеву райлікарню. Медики не виявили на тілі молодика жодних пошкоджень. Тільки ноги були натруджені. Вочевидь, чоловік довго йшов. Через день невідомець сказав, що пригадує назву населеного пункту Радехів та прізвище Мацюра. "Можливо, це моє прізвище", - продовжував чоловік без пам’яті.

"Ми розіслали портрет хлопця у районах Прикарпаття, - розповідає Василь Гультайчук, начальник СГЗ УМВС в Івано-Франківській області. - Серед безвісти зниклих його не було. Тоді портрет розіслали по інших областях. І ось на Львівщині зниклого впізнала колишня однокурсниця, виявилося, що рогатинський приблуда мешканець містечка Жовква, він служив свого часу у внутрішніх військах та навчався заочно на факультеті журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. У молодика є родина. Проте як і чому він втратив пам'ять наразі вже з’ясовують львівські правоохоронці. А чоловік перебуває зараз у колі сім’ї.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі