друкувати


Найпопулярніші автомобільні кольори

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-03 04:55:24
Сріблястий, чорний і білий є найпопулярнішими автомобільними кольорами в світі. Список лідерів замикають сірий, синій, червоний, коричневий, зелений і жовтий. Частка останнього з них на ринку складає всього один відсоток. Про це йдеться у щорічному рейтингу популярності автомобільних квітів, складеному компанією DuPont.

Відповідно до звіту DuPont, в Північній Америці найбільшим попитом користуються автомобілі, пофарбовані в білий колір, а чорні та сріблясті машини займають друге і третє місце відповідно. При цьому в компанії відзначають, що білий колір утримує свої позиції в США вже протягом трьох років, а популярність чорного з 2005 року зросла на шість відсотків.

В Європі перше місце за популярністю займає чорний колір, випереджаючи сріблястий, чиї показники з кожним роком знижуються, і білий, у який фарбується близько 10,2 відсотка машин на ринку. У Росії "топ-5" автомобільних квітів у поточному році виглядає наступним чином: сріблястий, зелений, чорний, синій і червоний. Відповідно до рейтингу DuPont, в 2008 році на російському ринку сріблястий також займав перше місце, однак другу і третю позицію займали чорний і червоний.

На інших ринках самими популярними також є білий і сріблястий кольори. Наприклад, у Японії ринкова частка білих автомобілів становить 28 відсотків, а в Китаї за 2009 рік найбільше було куплено сріблястих машин (36%), повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі