друкувати


Карпати: Авангардні трампліни не в авангарді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-03 03:31:52
Ворохтянські гірськолижні трампліни на Івано-Франківщині, які були єдиним місцем в державі, де ще донедавна можна було стрибати і навіть проводити змагання не тільки всеукраїнського, але й міжнародного рівня, наразі знаходяться в аварійному стані. Аби покращити стан справ, було вирішено передати їх на баланс івано-франківського обласного управління спорту.

Про це повідомив під час поїздки у Ворохту голова Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук. Наразі база і трампліни знаходяться у власності ради профспілок Прикарпаття. Вони у свою чергу віддали її інвестору – фірмі "Захід". Трампліни – в аварійному стані, хоча тут й проводилися змагання, під час яких виступали діти. Проте інвестор таки вклав у ремонт житлового корпусу бази п’ять мільйонів гривен. Було поміняно склопакети, сантехніку, канат на підйомнику. Наразі опалення ще електричне. За нього треба багато платити, і це невигідно. Тому зараз побудовано котельні, аби база перейшла на тверде паливо.

Наступного року завершується термін договору між профспілкою області та інвестором. До цього часу фірма "Захід" має вкласти в базу "Авангард" щонайменше три мільйони гривень. Та чи будуть за ці кошти відремонтовані трампліни? Голова ОДА Микола Палійчук запропонував оптимальний варіант: готель канатні дороги нехай залишаються в користуванні інвестора, а трампліни нехай переходять на баланс обласного управління спорту.

"Нас як владу не цікавить майновий комплекс і канатна дорога – це ваш бізнес, займайтеся ним, вкладайте в нього гроші. Але передайте нам трампліни, вони є дотаційними і вам не будуть потрібні. Якщо ви передасте нам трампліни – ми вкладемо в них два-три мільйони гривень і на наступний рік введемо в дію. Також можна взяти на баланс і спортивну школу, яка наразі залишається за профспілками", – зазначив Микола Палійчук. Детальніші перемовини щодо цього питання відбудуться у понеділок.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі