друкувати


Старий Угринів: Відбудуємо село Провідника

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-03 02:48:55
Прикарпатське родинне село Степана Бандери Старий Угринів стало одним із переможців конкурсу мікрогрантів Фонду розвитку громадських організацій "Західноукраїнський ресурсний центр".

Учасниками відбору стали майже тридцать ініціативних груп, які представляли населені пукти, що не мають своєї сільської ради.

"Наше село пропонувало проект від імені громадської організації "Бандерівське земляцтво", - розповідає сільський голова Старого Угринова, Тарас Федорів. - У рамках проекту протягом двох місяців планується зібрати та систематизувати довідкову інформації про самобутній мікрорегіон, що тісно пов’язаний із життям та діяльністю Степана Бандери та національно-визвольним рухом ОУН-УПА, підготувати та видати спеціальний випуск часопису "Бандера, прапор, хоругва, знамено, стяг", розмістити інформацію про туристичні можливості та інвестиційну привабливість Бандерівського краю в Інтернеті, провести культурно-масові заходи, зокрема, і в селах-побратимах, спрямовані на популяризацію Меморіального комплексу Степана Бандери".

Щоб виконати ці завдання староугринівці мають залучити місцевих волонтерів. Насамперед, з числа молоді, депутатів, працівників культосвітніх закладів, облаштувати належне приміщення, залучити мистецькі колективи, партнери. У свою чергу грантодавці посприяють у придбанні необхідної оргтехніки та виготовленні поліграфічної продукції.

До речі, це вже не перший подібний успіх угринівської громади. Пан Федорів мовить, що у минулому році Старий Угринів увійшов до числа переможців обласного огляду-конкурсу населених пунктів кращого благоустрою та громадського порядку. Наразі завершується виконання проекту "Бандерівського Земляцтва", підтриманого івано-франківським обласним управлінням туризму щодо створення туристичного центру при музеї Степана Бандери.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі