друкувати


В.Цибулько: Україна як цінність склалася в умах своїх громадян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-03 12:22:41
Досвід функціонування українських еліт за 18 років доволі суперечливий. Тому частина українців, які на референдумі голосували за свою модель України, розчарувалася, оскільки перемогла модель зовсім інша, відзначає політолог Володимир Цибулько.

Найбільший успіх існування держави Україна, на погляд Цибулька, - народження справжнього громадянина України, незалежно від мови спілкування, від віросповідання.

"Україна як цінність склалася в умах своїх громадян. Як свідчать опитування, близько 70% українців готові зі зброєю в руках боронити незалежність своєї країни. При чому результати опитування в різних регіонах країни відрізняються не більше ніж на 5%. Це свідчить про те, що громадянин України сформувався", - підкреслює експерт, повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

Але, за словами Цибулька, залишаються і суперечності у сприйнятті ідеї національної держави, українських етнічних цінностей як державних цінностей тощо. "Щоб зникли ці суперечності, потрібен час. Якщо і далі Україна буде йти шляхом демократії, думаю, саме національна домінанта переможе", - підсумовує він.

Обговорити на форумі