друкувати


2 грудня: Цей день в історії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-12-02 03:03:43
Іменини Брітні Спірс і смерть Де Сада. Сьогодні Міжнародний день боротьби за відміну рабства. Пов'язаний з датою прийняття в 1949 році Генеральною Асамблеєю Конвенції про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Америка відзначає Панамериканський День здоров'я.

Лаос День проголошення республіки. ОАЕ День утворення федерації.

2 грудня 1946 року в Реджіо ді Калабрії народився Джанні Версаче. Його мати працювала кравчинею — шила ексклюзивні речі на замовлення багатим жінкам Італії, і маленький Джанні багато часу проводив у швацькій майстерні. Саме завдяки матері Джанні вперше узяв в руки голку з ниткою. Вже в десять років він самостійно зшив сукню для молодшої сестри.

У 25 років Джанні переїхав до Мілана, де почав працювати на такі відомі у той час італійські Будинки мод, як Genny, Callaghan, Mario Valentino і Complice. В 1978 році він створив свою фірму Gianni Versace SpA і представив на ринку власну колекцію одягу. Ця колекція відразу вразила примхливу італійську публіку своїм привабливим і спокусливим стилем, особливо яскраво вираженим в знаменитих вечірніх сукнях "від Версаче".

Модельєр ніколи не боявся експериментувати з тканиною, деколи поєднуючи несумісне: шовк і алюміній, лазерну обробку шкіри або хутра і інші екстравагантні методи підготовки тканини. Одяг Дому Версаче відповідав духу 80-х, з їх пристрастю до екзальтованого шику і надзвичайного блиску.

Покази колекцій Джанні Версаче були далекі від звичайного дефіле — це були справжні вистави з багатими декораціями. Саме завдяки Версаче в світі моди з'явилася така категорія, як "супермодель", коли він почав платити окремим учасницям показу подвійні, а іноді і потрійні гонорари. Як не один кутюр’є, Джанні Версаче вкладав багато коштів у рекламну діяльність. Його шоу славилися італійським шиком і американським розмахом. Вперше, завдяки засобам масової інформації, модельєр став культовою фігурою.

15 липня 1997 року великий модельєр трагічно загинув на порозі власного будинку в Маямі Біч.

Православні іменинники: Адріан, Олександр, Валентин, Веніамін, Герасим, Григорій, Димитрій, Іван, Ігнат, Іларіон, Костянтин, Михайло, Петро, Порфирій, Семен, Сергій, Яків.

Католицькі іменинники: Бальбіна, Біанка, Павлина.

Цей день в історії:

1697 Відкритий кафедральний собор св. Павла в Лондоні і почалася перша служба.

1814 Помер Донасьєн Альфонс Франсуа Де Сад (народ.2.6.1740), французький маркіз-письменник, основоположник садизму. Понад 27 років свого життя провів у в'язниці. Помер в будинку для божевільних в Шарантоні, на околиці Парижа. В своєму заповіті просив залишити його на 48 годин у відкритій труні, поки не буде впевненості в його смерті. 1829 Президент Мексики В.Герреро відновив у Техасі рабовласництво.

1851 Луї Бонапарт вчинив переворот у Франції

1864 У Петербурзі відбулася прем'єра опери українського композитора С.Гулака-Артемовського "Запорожець за Дунаєм".

1870 Рим проголошено столицею Італійського королівства.

2000 Брітні Спірс перемогла Крістіну Агілеру і Дженіфер Лопес в боротьбі за почесне звання самої "позбавленої смаку поп-зірки року". <

b>2 грудня народилися:

1837 Джозеф Белл, англійський фізик, прототип Шерлока Холмса.

1859 Жорж Сера (1859-29.3.1891), французький живописець, основоположник неоімпресіонізму ("Цирк").

1923 Олександр Яковлєв, член Політбюро ЦК КПРС (1987-90), ідеолог перебудови, глава державного телебачення (1993-95).

1946 Джанні Версаче (1946-15.7.1997), італійський модельєр. Був застрелений на порозі власного будинку Ендрю Кюнаненом, який пізніше був знайдений мертвим.

1951 Степан Галябарда, український поет, директор радіокомпанії "Промінь".

1959 Олександр Кузнецов, актор ("Джек Восьмеркин – американец", "Привет с фронта").

1981 Брітні Спірс, американська поп-співачка, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі