друкувати


Росстат: Росіяни поступово вимруть, якщо не змінять мізки

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-27 05:15:38
Федеральна служба державної статистики РФ прогнозує зниження чисельності росіян у найближчі десятиріччя. Вона закликала росіян кардинально змінити своє ставлення до життя та позбутися шкідливих звичок.

За словами заступника глави Росстату Олександра Сурінова, статистики зафіксували невеликий приріст населення за підсумками січня-вересня поточного року, але це не говорить про довгострокову тенденцію.

"Чисельність населення нашої країни падатиме в найближчі десятиріччя, якщо не буде якихось революційних змін в мізках", - заявив Сурінов.

На його думку, для зміни ситуації нормою для російської родини має стати три-чотири дитини, а також громадяни мають почати турбуватися про власне здоров'я.

У Росії в січні-вересні вперше за останні роки був зафіксований приріст населення. Чисельність постійного населення країни з початку 2009 року збільшилася на 5,3 тисячі людей (0,004%) і на 1 жовтня становить 141,9 мільйона осіб.

Сурінов підкреслив, що ці дані не можна вважати релевантними, оскільки йдеться про довгострокову тенденцію і порівнювати тут потрібно десятиріччя, а не місяці.

Експерт також зауважив, що необхідно підвищити якість охорони здоров'я і рівня життя, що призведе до збільшення середньої тривалості життя росіян.

"Сьогодні тривалість життя в Росії нижча, ніж в багатьох країнах Північної Африки", - нагадав він.

Однією з найсерйозніших проблем у Росії є алкоголізм та пияцтво. Більшість росіян - 74% - вживають алкогольні напої. Це лише трохи менше, ніж за часів перебудови. При цьому випиває в основному молодь, мешканці провінції. Чоловіки п'ють частіше за жінок, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі