друкувати


У 6 мільйонів пенсіонерів пенсія зросте на 60 копійок, чиновників – на 1000 гривень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-27 03:34:08
Прийнятий закон про підвищення соцстандартів фактично не збільшує пенсії більшості пенсіонерів. Про це на прес-конференції 27 листопада заявив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний. За даними Пенсійного фонду, закон про підвищення соцстандартів "ощасливить" 6 мільйонів пенсіонерів надбавкою у 60 копійок.

За словами Зарудного, Фондом був проведений ретельний аналіз прийнятого закону про підвищення соціальних стандартів.

"Всупереч очікуванням, тій рекламі, яка була пов'язана з законом, фактично він не передбачає реального збільшення пенсій для більшості категорій наших пенсіонерів", - сказав глава ПФ.

За його словами, для 6 мільйонів пенсіонерів цей закон додав до мінімальної пенсії 60 копійок, Ще 6 мільйонам пенсіонерам пенсія повинна була зменшитися, оскільки ними втрачається встановлена цього року надбавка.

"Крім того, за цим законом для невеликої групи пенсіонерів - зокрема народних депутатів, інших посадових осіб - їм збільшується максимальний розмір пенсій майже на 1000 гривень", - сказав Зарудний.

Як повідомив голова ПФ, цей закон не відповідає принципам соціальної справедливості, тому урядом вчора на позачерговому засіданні було ухвалено рішення зберегти всі раніше встановлені надбавки і доплати до пенсій, а пенсійні виплати збільшуються загалом на 30 гривень.

Він зазначив, що виплати будуть здійснюватися в грудні за звичайним графіком.

Нагадаємо, 20 жовтня Верховна рада прийняла закон про підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, внесений на розгляд парламенту Блоком Литвина.

Після прийняття закону Кабмін неодноразово закликав президента накласти на нього вето, мотивуючи свою вимогу тим, що державний бюджет не витримає незапланованих надмірних навантажень і підвищення зарплат загрожує економічним колапсом, проте Віктор Ющенко поставив свій підпис під цим документом.

Проте Тимошенко заявила, що уряд не виконуватиме рішення про підвищення соціальних стандартів до його розгляду Конституційним судом. За словами глави уряду, "в бюджеті немає ресурсів" на виконання даного закону, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі