друкувати


У 2010 році вступні пільги обмежать квотуванням

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-27 10:14:18
Лише квотування пільговиків подолає проблему їх засилля у найпрестижніших вишах країни. Про це народний депутат України, заступник голови Єдиного Центру Леся Оробець заявила 25 листопада в прямому ефірі полтавського обласного телебачення за підсумками розмови з освітянами області.

За словами політика, ідея повного скасування вступних пільг наразі не має законодавчої перспективи. "Не факт, що парламентська більшість піде на це перед виборами. Надто вже непопулярний крок. Та й визнавати доведеться, що перебрали раніше із пільгами від популістських щедрот", - зауважила Оробець, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"За нинішньої політичної ситуації набагато простіше зняти гостроту проблеми силами Міносвіти, яке може внести до вступних умов відповідні зміни", - наголосила заступник голови Єдиного Центру. За словами народного депутата, після розмови з міністрами освіти та юстиції, а також низкою провідних експертів у цій сфері, є попередня домовленість про запровадження квотування пільговиків при вступі на бюджет у межах 25% від обсягу держзамовлення.

"Це дозволить істотно зменшити навантаження на популярні виші, а "пільговики" нарешті змагатимуться між собою, не позбавляючи обдарованих вступників їх прав, гарантованих Конституцією", - підсумувала Оробець.

Обговорити на форумі