друкувати


Ворожки з Карпат окупували ізраїльські кав’ярні

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-26 03:59:24
Випити кави й… зазирнути у власне майбутнє. Так популярна мережа ізраїльських кав’ярень Іlan’s Coffee House вирішила підвищити відвідуваність у вкрай конкурентній царині вуличних кафе.

У кафе Іlan’s Coffee House тепер пропонують клієнтам, що замовляють каву, безкоштовне гадання на кавовій гущі. Для цього керівництво мережі спеціально найняло спадкових циганських ворожок.

Як відомо ворожками, чаклунами, віщунами й провидицями, славляться, зокрема, Балкани й Карпатський край. Саме звідти керівництво кав’ярень Іlan's Coffee House запросило професійних провісниць, які тепер проводять для співробітників компанії "майстер-класи" з техніки гадання на кавовій гущі.

"Ідея полягає в тому, щоби провидиці навчили наших офіціантів тому, як правильно гадати на кавовій гущі. Коли відвідувачі допивають свою каву, наші співробітники можуть читати по кавовій гущі й інтерпретувати знаки долі", – розповідає маркетинговий менеджер мережі Міхаль Стеґ.

Розташований у діловому центрі Тель-Авіва філіал мережі, з якого і почалася ця незвична кампанія, нині вабить "сеансами кавової магії" не лише допитливих домогосподарок, але й респектабельних бізнесменів у ділових костюмах. Один з постійних відвідувачів кав’ярні, підприємець Аміт Пінчук впевнений, що ця дивовижа неодмінно збільшить коло клієнтів закладу. "Дехто, звичайно, сприймає все дуже серйозно...Якщо ти, звісно, віриш в усе це чортовиння. Хай там як, це ж неабиякий сюрприз: не лише попити кави, а ще й щось з собою з цього винести", - каже Аміт.

Одна з найдосвідченіших офіціанток закладу Лін Табачник, до обов’язків якої віднедавна входить не лише подання кави на стіл, але й "розшифровка" магічних малюнків з кавової гущі, обіцяє не приховувати від клієнтів похмурих сигналів долі. Разом з тим, циганські наставниці, завжди рекомендують зосереджуватися на позитивному, каже Лін: "Я не розкриваю усіх подій майбутнього, не кажу достеменно що саме станеться. Швидше, спираючись на те, що показує мені кавова гуща, я даю поради: ось тут тобі варто бути обережним, стерегтися...Або ж навпаки, погодитися на якусь пропозицію чи, зрештою, зважитися на відповідальне рішення, приміром, наступного тижня".

За короткий час від запуску, "магічна кампанія" вже набула чималої популярності. Керівництво мережі сподівається, що невдовзі "кава й гадання" стануть світовим трендом. І, схоже, пересічним відвідувачам ця практика теж припала до душі: "Завжди приємно коли розповідають щось особисте про тебе, про життя. Гадаю, кожен з нас прагне самопізнання. Я дуже радітиму, якщо тепер з кожною замовленою кавою мені ще й гадатимуть", - ділиться враженнями один з клієнтів.

На прощання офіціанти-віщуни не забувають повідати про одну загальну, але дуже ціну пораду від своїх циганських напутниць: якщо ви таки наважилися гадати, байдуже на кавовій гущі, картах Таро чи на Рунах – робити це варто не частіше одного разу на тиждень, аби результати були точнішими й духи не гнівалися даремно, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі