друкувати


Чи варто шукати роботу перед Новим роком?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-25 05:46:07
За традицією грудень вважають періодом спаду на ринку праці. У передсвяткові дні більшість здобувачів припиняють пошук роботи. Можливість працевлаштування під час загальних новорічних веселощів здається їм сумнівною. Однак песимістичні настрої зовсім марні.

Роботу варто шукати завжди. Серед претендентів дуже поширений міф про те, що в літній період і під час новорічних свят попит роботодавців сильно знижується. Саме через цю оману більшість кандидатів тимчасово припиняють пошук роботи, вирушаючи в літні відпустки або влаштовуючи собі новорічні канікули.

З цієї причини більшість роботодавців стикаються з дефіцитом співробітників в передсвятковий період. Тим часом попит на кандидатів не слабшає, оскільки вакансії звільняються з тією ж регулярністю, що і у звичайний час. Зміна кадрів на підприємствах не залежить від сезону. Насправді ж і рекрутери, і замовники, як правило, продовжують працювати і після Різдва і всупереч поширеній думці кандидата можуть затвердити на посаді в останніх числах грудня.

У деяких шукачів також є побоювання, що через святковий ажіотажу роботодавець може забути про проведену в грудні співбесіду і не передзвонить вже практично затвердженому кандидату. Практика показує, що такі страхи безпідставні. Більш того, ситуація прямо протилежна: деякі кандидати, які успішно пройшли співбесіду з роботодавцем, не виходять на роботу в січні, оскільки в останні дні року їм вдається знайти більш вигідну пропозицію.

Висновок очевидний: кандидатам у жодному разі не слід припиняти пошуки роботи. Навпаки, варто проявити більшу активність у питанні власного працевлаштування, оскільки конкуренція на ринку праці в сезон свят і відпусток знижується дуже істотно, а шанси найбільш завзятих шукачів зростають у декілька разів, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі