друкувати


Довідник для заробітчанина

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-25 03:55:38
Дуже приємно усвідомлювати, що у справи, якою ти займаєшся, є союзники.

Нещодавно консультанти Інтернет-проекту zarobitchany.org представили документ "3+7: Проста арифметика легального працевлаштування за кордоном". Мета цього документу – надати допомогу тим, хто прагне легально влаштуватись на роботу за кордоном, та запобігти шахрайству у сфері працевлаштування наших громадян за кордоном. До створення такого довідника ініціаторів проекту підштовхнула зростаюча кількість звернень громадян, що постраждали від дій недобросовісних посередників та опинились серед нелегальних мігрантів, повідомляє БРІЗ.

"3+7: Проста арифметика легального працевлаштування за кордоном" дає вичерпну інформацію щодо документів, які повинні вимагати клієнти від посередника (фірми чи приватного підприємця), щоб переконатись у правомірності здійснення ним посередницької діяльності; поради щодо укладання трудового договору з роботодавцем та легального перебування і роботи за кордоном.

– Подібні проекти надзвичай необхідні сучасній Україні. Як би влада не закривала очі на існування проблеми – вона є, і стоїть дуже гостро, – говорить Іван Матієшин, голова всеукраїнського благодійного фонду "Україна – Свята Родина". – За кордоном нелегально працюють мільйони українців – вони не мають жодних соціальних гарантій (страховка, лікування, пенсія, тощо). Тому такий довідник стане у нагоді тим, хто збирається шукати кращої долі на чужині.

У документі містяться поради про те, як убезпечити своє перебування в іншій країні, зокрема, як не помилитись у виборі посередника та як правильно організувати роботу з ним; що варто зробити та врахувати перед підписанням контракту; як отримати робочу візу, а також спланувати від’їзд та потурбуватися про безпечне перебування за кордоном.

Обговорити на форумі