друкувати


Івано-Франківщина: До ДПА надійшло майже 190 письмових звернень громадян

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-25 01:12:29
У значній кількості письмових звернень громадяни повідомляють про порушення діючого законодавства фізичними чи юридичними особами, Працівники податкової служби уважно вивчають кожне звернення і здійснюють комплекс заходів щодо усунення наявних порушень.

Так, нещодавно до ДПІ в Надвірнянському районі надійшло письмове звернення від жителя м.Надвірна М. щодо вжиття заходів по припиненню діяльності нелегальних перевізників. Працівниками інспекції проведено рейдові перевірки, в результаті яких виявлено ряд фактів порушень діючого законодавства. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Крім того, внаслідок проведеної податківцями роботи, зазначені особи зареєструвались суб’єктами підприємницької діяльності, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

В іншому випадку надвірнянськими податківцями, розглянуто звернення жителя району П. щодо здійснення підприємницької діяльності (надання послуг по ремонту автомобілів) без належних документів жителем м.Надвірна. Факти, наведені у заяві, знайшли своє підтвердження. Матеріали перевірки працівниками інспекції направлено до Надвірнянського районного суду.

Загалом, за 10 місяців поточного року, органами державної податкової служби області отримано 187 письмових звернень громадян. Із поданих письмових звернень 152 (81,3%) складають заяви, 26 (13,9%) – скарги, 8 (4,3%) - інформаційні запити та одна (0,5%) пропозиція.

Найбільше письмових звернень громадян надійшло від жителів м.Івано-Франківська (50 звернень, або 26,7% від загальної кількості звернень), Надвірнянського (11 звернень, або 5,9%) та Калуського районів (9 звернень, або 4,8%).

Всього за вказаний період, позитивно вирішено та роз’яснено 145 звернень громадян, що становить 80,6% від кількості розглянутих звернень громадян до органів ДПС області, 10 звернень, або 5,6% направлено за належністю до правоохоронних органів, 9 (5,0%) - переслано за належністю (відповідно до ст.7 Закону України "Про звернення громадян), 13 (7,2%) визнано такими, що не підлягають розгляду (відповідно до ст.ст. 7 і 8 Закону України "Про звернення громадян), 2 (1,1%) - повернуто авторові (відповідно до ст.ст. 5 і 7 Закону України "Про звернення громадян).

Всю необхідну інформацію щодо порядку розгляду звернень в органах державної податкової служби України, порядку оформлення та подання письмового звернення та ін. громадяни можуть отримати на офіційному веб-сайті ДПА в області (www.odpa.if.ua) в розділі "Приймальня громадян".

Обговорити на форумі