друкувати


Івано-Франківськ: Чи возитимуть маршрутки пенсіонерів без обмежень?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-24 12:48:11
Виконком Івано-Франківської міської ради погодив новий граничний тариф на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування.

Як розповідають очевидці, під час обговорення цього питання була жвава дискусія між представниками приватних перевізників та членами виконкому. Тож на пропозицію підвищити тариф на проїзд до двох гривень виконком погодився, але поставив перевізникам суттєву умову: перевозити з 10.00 до 16.00 пенсіонерів безкоштовно і без обмежень, а не у відповідності до кількості пільгових місць.

На зборах асоціації приватних перевізників цю умову розглянули і прийняли. Отож рішенням виконавчого комітету погоджено для приватних перевізників, які здійснюють перевезення на підставі договору, граничний розмір тарифу на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування з 1 грудня ц.р. в розмірі двох гривень. При цьому пенсіонерів перевізники на міських автобусних маршрутах з 10.00 до 16.00 перевозитимуть без обмежень.

Втім, знаючи, як окремі водії "люблять" пенсіонерів та вміють створити їм "комфортні" умови проїзду, можна не сумніватись, що така новація довго не триватиме. Так само, як було із затвердженим не так уже й давно двоставковим тарифом.

Очевидно, міська влада хоче, з одного боку, підсолодити пілюлю подорожчання проїзду, а з другого — аби пасажири звикли до нової ціни, повідомляє Галичина.

Обговорити на форумі