друкувати


"Я – Інший", - Говорить Арсеній Яценюк І йде до людей на щиру розмову

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-20 04:33:58
Арсеній Яценюк: "Я – інший. Я інший тим, що не ховаюся за газетними шпальтами та телевізором. Я приходжу до людей, говорю, спілкуюся, вступаю з ними в дискусію і відповідаю на будь-яке запитання, навіть якщо воно мені не сподобається".

Міста центральної та східної України вже другий тиждень зустрічають молодого політика, лідера Фронту змін" Арсенія Яценюка. Він цікавий своєю жвавістю та переконаністю у поглядах, які охоче аргументує. Зустрічі в обласних центрах стають "епіцентром", що об'єднує п'ять-десять районних центрів за допомогою "телемостів".

У Кіровограді на зустріч із політиком зібралося близько 5 тисяч чоловік. Приїхав, у тому числі, і мер Знам'янки Віктор Крюков із запитанням про місцеві бюджети, які центральна влада постійно "доїть".

Багато в чому відповіддю на проблемні питання стає програма Арсенія Яценюка за назвою "Новий курс". Мера Знам'янки Яценюк заспокоїв, але одразу й попередив:

- Я дам вам гроші на місцеву медицину, на все, що вам потрібно збудувати або профінансувати, ви особисто, як мер, будете розпоряджатися цими грошима. І, не дай Боже, ви зробите щось не так, відповідати теж будете ви – перед своєю громадою.

У Черкасах Арсеній Яценюк відвідав компанію "Ходак", де на зустріч із ним замість заявлених у програмі 400 співробітників зібралося близько шести сотень – прийшла вся округа, зачувши про візит.

- Я не приїхав до вас агітувати – це було би занадто банально, - почав розмову Арсеній Яценюк. - Я хотів вас побачити, поговорити, а розмова, думаю, буде короткою - годин на п'ять. Запитуйте про все – про політичне, та навіть і про особисте, - пожартував Яценюк, але вже за секунду серйозно продовжив: - Моя ціль, щоб ці склади не стояли порожніми, щоб дітей ви своїх виховали, а, вийшовши на пенсію, отримали гідну винагороду. Перед вами стоїть вибір – або темне минуле, або зрозуміле майбутнє.

Більшість людей на мітингах зізнається, що ще не зробили свого вибору, тому й прийшли на мітинг, аби сформувати власну думку.

Аліна Немченко та Тарас Лук'янець – студенти із Черкас – щиро чекали приїзду Арсенія Яценюка: "Нас цікавить наше майбутнє, ми переживаємо, куди ми підемо працювати". Арсеній Яценюк, для якого освічена нація є однією з цілей, переконаний, що має здійснюватися державне планування фахівців, за якого кожен першокурсник розумітиме, куди він піде працювати.

Близько двох тисяч чоловік на черкаській площі привернули увагу Галини Миколаївни Крючкової – пенсіонерка поспішала на пошту. "Я залишилася послухати Яценюка, а за квартиру я завтра заплачу", - поділилася вона.

Автор: Богдан БУЙКО
Обговорити на форумі