друкувати


Думка: Епідемія в душах людських

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-14 12:44:16
Страх, паніка, реакція. Таке сьогодення у нашій країні. На першому плані — швидка медична допомога, аптека, поліклініка, лікарня. Здається нічого нового і несподіваного в цьому нема. Ця біда уже побувала в багатьох країнах і не думає зупинятись. Нашу планету з кожним роком все частіше "атакують" землетруси, великі повені, буревії, пожежі, теракти, автомобільні катастрофи, різні серйозні хвороби. Щорічно гинуть мільйони людей. Люди бояться померти, а чому? Все одно прийде той час. Мабуть, бояться тому, що не знають де зустрінуть вічність. Сьогодні вони ще не готові, а чи взагалі будуть готові? Де відповіді на ці запитання?

А відповідь є у Біблії. Там написано, що ми живемо в останній час перед другим приходом на землю Ісуса Христа, коли будуть великі біди (єв. Луки 21:10—11). Також там чітко сказано, які будуть люди (2. Тим. 3:1—7): "Знай, що останніми днями настануть тяжкі часи. Люди будуть самолюбні, грошолюбні, зарозумілі, горді, богозневажники, батькам неслухняні, невдячні, непобожні, нелюбовні, запеклі, осудливі, нестримані, жорстокі, ненависники добра, зрадники, нахабні, бундючні, що більше люблять розкоші, аніж люблять Бога, вони мають вигляд благочестя, але сили Його відреклись".

Думаю, більшість людей знайдуть себе бодай хоч у одному з двадцяти перерахованих гріхів. А тепер давайте поміркуємо, чи заслуговуємо ми на похвалу від Бога, будучи такими. У нас є багато церков, великих і малих, з різними назвами, які мають навчати і виховувати своїх парафіян. Але в більшості у них Біблію на вивчають, а якщо й вивчають, то поверхово, не розділяючи біблійні періоди часу. Кожен з нас знає дві заповіді: "Люби Господа Бога свого усім серцем своїм і всією душею своєю і всім своїм розумом і з цілої сили своєї. І ближнього свого як самого себе". Усі ми кажемо, що любимо Бога, але не всі ми любимо брата, ближнього свого. Апостол Іван у першому посланні пише: "Як хто каже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той не правдомовець. Бо хто не любить брата, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить?"

А тепер запитаймо самі себе, які ми перед Богом? Яка Божа воля буде для нас? Ми щоранку і щовечора у молитві "Отче наш" говоримо: "Нехай буде воля Твоя як на небі, так і на землі". Він виявив Свою волю і допустив на нас епідемію грипу. Але нам не подобається Його воля. Ми хочемо, щоб воля Божа завжди була для нас такою, як ми хочемо. А ми в цей час навіть не згадали, що Він є, побігли в аптеки і що могли — закупили. Викликаємо швидку допомогу, віддаємо останні свої гроші лікарям, бо боїмось померти.

А чи не варто було спочатку впасти на коліна перед Богом і визнати свої гріхи, оголосити собі піст, не чекаючи календарного Великого посту, і постити з молитвою. Апостол Іван у першому посланні пише: "Страху немає в любові, досконала любов проганяє страх". Якщо ви щиро любите Бога і ближнього — ви не маєте чого боятись, у Його руках все і нічого з вами не станеться без Його волі. "І знаємо, що тим, хто любить Бога, хто покликаний Його постановою, усе допомагає на добре" (Рим. 8:28).

А тим, хто хоче більше дізнатись про це, знайти відповіді на інші запитання, хочу повідомити, що у Коломиї відкривається біблійна школа (філіал Київської біблійної школи). Перший курс має 48 уроків, які можна вивчати і стаціонарно, і заочно. У школі можуть навчатись усі бажаючі, незалежно від віку, освіти і конфесії. Навчання безкоштовне. Після закінчення видається сертифікат. Біблійна школа не належить до будь-якої конфесії. Програмою навчання не передбачено втручання в порядок служіння діючих церков. Возвеличення або критика конфесій — категорично заборонена. Записатись до школи можна у духовно-розважальному центрі при міському фонді милосердя і здоров’я на вул. Драгоманова, 3. Тел. 3-28-55.

Автор: Іван ДОВГАНИЧ, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі