друкувати


Гібридний електромобіль: Витрата палива - 0,86 л на 100 км

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-12 03:12:58
Історія дивовижного eVaro почалася ще в 2006 році, коли маловідома команда ентузіастів Future Vehicles Technologies представила відвідувачам автошоу SEMA своє творіння.



eVaro, а якщо дослівно, electric vehicle with advanced regenerative braking onboard, тобто електромобіль з покращеною системою регенерації гальмівної енергії, спочатку витрачав 2.1 літра на сто кілометрів, розганяючись при цьому всього за 4 секунди. Секрет містився в технології створення паливного туману в камері згоряння, яку винайшов засновник компанії.

Однак, для участі в конкурсі X-Prize, довелося покращувати і без того вражаючі показники. Справа в тому, що за умовами конкурсу, 2,1 літра на сотню для X-Prize занадто багато. І всього за рік бензиновий eVaro перетворився на гібрид з могутньою літій-іонною батареєю. Підзарядка авто проводиться прямо в русі від системи регенеративного гальмування. Заявлена розробниками витрата палива eVaro становить 0,86 літра на сотню. До 100 км/год машина розганяється за 5 секунд і розвиває максимальну швидкість 217 км/год, повідомляє Новости технологий.

Крім усього іншого, літій-іонна батарея eVaro дозволяє подолати від 110 до 170 кілометрів на електричній тязі без використання бензогенератора.

Остаточна версія eVaro демонструється на SEMA 2009. І, як і було зауважено, Future Vehicles Technologies є офіційними учасниками змагання Automotive X-Prize і претендують на головний приз у п'ять мільйонів доларів.

Обговорити на форумі