друкувати


Це тобі за Сталіна!

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-12 12:54:14
Квартирант забив пенсіонерів з "любові до демократії".

Кримінальна справа про жорстоке вбивство миколаївських пенсіонерів — 80–річного ветерана Вітчизняної війни Івана Степановича та його дружини Олени Миколаївни — довго залишалася не завершеною. Вбивця холоднокровно прибрав усі докази проти себе, та й визначити його місцеперебування виявилося досить складно. Весь цей час підозрюваний переховувався у родичів у Київській області, придумав для них історію про переслідування з боку бандитів за неіснуючий борг. Чоловік справно навідувався до храму: ставити свічки за упокій невинно вбитих ним людей похилого віку, щоб вони не приходили до нього уві сні. Але нарешті прийшли міліціонери — наяву.

Історія ця почалася з того, що подружжя пенсіонерів вирішило взяти до себе квартиранта. За короткий час 40–річний Михайло зумів увійти в довіру до людей похилого віку та став для них практично членом родини. Якось старенькі зібралися за столом із нагоди якогось свята і, як завжди, запросили квартиранта. Після кількох чарок розмова непомітно з’їхала на тему сталінських репресій. Господар будинку добре пам’ятав ті часи і, на відміну від квартиранта, як людина старої формації, виступав на боці диктатора. До старого приєдналася і його дружина, аж раптово дискусія перейшла у криваве русло. За якусь хвилину молодий квартирант–"демократ" сам перетворився на тирана: схопив гантель і почав бити нею по голові жінку. Коли та впала на підлогу непритомна, розлючений чоловік переключився на діда. Після того, як обидві жертви стихли, вбивця розмалював стіни житла істеричними гаслами, забрав усі гроші та цінності (прихопив навіть бойові нагороди) і зник.

Через деякий час сусіди побачили відкриті двері, зайшли до пенсіонерів і застали страшну картину. Вони викликали міліцію та лікарів. На той час жінка вже була мертва, а господар квартири — 80–річний пенсіонер — помер у кареті швидкої допомоги. За той час, поки миколаївська міліція шукала вбивцю, він устиг обзавестися родиною та стати зразковим сім’янином. Проте уникнути покарання за скоєний злочин "любителю демократії" не вдалося. За навмисне подвійне вбивство йому загрожує довічне ув’язнення.

Автор: Ірина КИРПА, "Україна молода"
Обговорити на форумі