друкувати


Україна: Власна тест-система для діагностики свинячого грипу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-11 05:32:16
В Україні з'явилася вітчизняна тест-система для виявлення випадків свинячого грипу, вона є дешевою за британську. Установка поки що єдина і є експериментальною. Проте вже точно може відрізняти сезонний грип від каліфорнійського.

Тест-систему вже перевірили. Узяли мазки хворих на грип з епідемічних регіонів і виявили вірус A/H1N1. Автори-розробники кажуть, що їхня методика не гірша за визнану ВООЗ лондонську.

Механізм такий самий, як у британській вірусологічній лабораторії, але вітчизняне тестування коштуватиме дешевше.

Тест-систему з діагностики свинячого вірусу почали розробляти, щойно почули про каліфорнійській грип в Україні. Колектив Національного інституту біоресурсів узяв розроблену раніше систему діагностики пташиного грипу та адаптував під новий вірус.

Встановлення діагнозу тепер займає менше часу: від отримання зразка хворого до видачі результатів проходить усього 3-4 години.

Як повідомлялося, з початку епідемії грипу в Україні кількість смертей від ГРВІ збільшилося до 178 людей.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, всього в Україні зафіксовано більше мільйона випадків захворювання, 52,742 тис. осіб госпіталізовано.

Карантин введено у Чернігівській, Донецькій, Київський, Житомирській, Тернопільській, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій, Хмельницькій, Рівненській, Вінницькій, Волинській, Івано-Франківській, Кіровоградській областях, а також в Києві.

Також, за офіційними даними, в Україні виявлено 67 випадків захворювання на пандемічний грипу A/H1N1, в тому числі 14 випадків - смертельні, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі