друкувати


В.Ющенко - гуцульський президент

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-11 02:50:34
Прикарпатська еліта публічно висловила позицію про підтримку на виборах президента чинного глави держави і закликала мешканців Івано-Франківщини голосувати за "народного і нашого, гуцульського, президента Віктора Ющенка".

Гуцули стверджують, що відчули на собі президентську турботу, увагу і надзвичайно велику допомогу глави держави.

Звернення еліти гуцульського краю оприлюднила Івано-Франківська облдержадміністрація.

Автори звернення наголошують, що Віктор Ющенко "прагне об’єднати націю на засадах державотворчої роботи з усіма регіонами. Його об’єднавчий клич огортає всі українські простори: від Карпат до Донбасу, від Полісся до Криму - єдину самостійну соборну Україну".

"Особливу президентську турботу, увагу і надзвичайно велику допомогу відчув кожен житель нашого району під час ліквідації наслідків липневої повені. Завдяки зусиллям президента вся Україна відбудовувала Верховинщину. Люди отримали фінансову, гуманітарну допомогу. Усі потерпілі від стихії населені пункти були забезпечені продуктами харчування, медикаментами і всім необхідним для життєдіяльності", - зазначили гуцули.

Крім того, автори звернення нагадують, що Ющенко видав указ "Про збереження та популяризацію гуцульської культури", а гуцульський фестиваль "Полонинське літо" став всеукраїнським, тому, починаючи з 2010 року, на його проведення передбачено державне фінансування.

"Для створення достатку гуцульських родин розроблена Президентська програма у тваринницькій галузі. Гуцули отримають безкоштовно асигнування для придбання корів та овець з метою виробництва екологічно чистої продукції у нашому, Верховинському, регіоні та її реалізації в Україні й за кордоном", - наголошується у документі.

"То чи не варта, дорогі верховинці, підтримати на президентських виборах нашого народного президента Віктора Андрійовича Ющенка, який живе турботою про наш чарівний гуцульський край і допоміг у його розвитку, як ні один дотеперішній президент а чи інший високопосадовець? Варта і потрібно, бо то є наш президент", - заявляють автори звернення.

"Якщо ми хочемо мати вільну українську державу, якщо ми хочемо бути сильною і багатою країною, якщо ми хочемо жити заможно і щасливо у своїй самостійній і соборній українській державі – голосуймо за народного і нашого, гуцульського, президента Віктора Ющенка", - закликали представники гуцульської еліти, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі