друкувати


РФ і Україна обговорять збільшення поставок нафти

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-11 02:07:10
Москва і Київ проведуть консультації щодо збільшення обсягів поставок нафти в Україну і її транзиту через українську територію, повідомляє прес-служба Міненерго РФ за підсумками засідання підкомісії ПЕК комітету з економічного співробітництва двосторонньої міждержавної комісії.

На зустрічі з російської сторони взяв участь міністр енергетики РФ Сергій Шматко, з української - міністр палива та енергетики України Юрій Продан, повідомляє Взгляд.

"За підсумками засідання прийнято рішення про проведення консультацій з вироблення умов співробітництва з метою забезпечення стабільних поставок російської нафти та їх збільшення на нафтопереробні заводи України, а також її транзиту по території України", - йдеться в повідомленні.

На зустрічі сторони також обговорили питання вдосконалення договірної бази щодо забезпечення паралельної роботи електроенергетичних систем Росії та України.

"Прийнято рішення про необхідність продовження роботи щодо її удосконалення", - йдеться в повідомленні. Сторони відзначили, що вдосконалення договірної бази для забезпечення паралельної роботи електроенергетичних систем Росії і України має здійснюватися з урахуванням їх паралельної роботи з енергосистемою Білорусії.

Відзначається, крім того, що сторони висловили зацікавленість у розширенні співпраці в області електроенергетики.

Обговорити на форумі