друкувати


Грип весіллю в Коломиї не завада

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-10 04:19:01
Минулі вихідні потішили гарною погодою. Тому, незважаючи на карантин і епідемію страху, на вулицях було людно. А по обіді й аж до вечора вухо вловлювало протяжні гудки весільних кортежів.

Начальник відділу РАЦСу по Коломийському району Наталія Реп’ях розповідає:

— Прийом громадян у відділі ми не проводили, а ось реєстрація шлюбів відбувалася у звичному режимі. Ніхто весілля не відміняв і не переносив. У суботу, 31 жовтня, у районі на рушничок щастя стало десять пар молодят.

Зазвичай, до весілля люди готуються заздалегідь і щось змінювати просто не стає часу, та й витрати великі, то як забаву відмінити? Весілля у селі — це подія, на яку з нетерпінням чекають не лише молодята. І знехтувати запрошенням просто не годиться. Пригадую, що навіть у кого приготування до весілля торік перебила повінь (за водою попливли і торти, і голубці), через кілька тижнів ґаздині наліпили і наварили нових смаколиків, а дітям таки весілля справили й люди зійшлися ще дружніше.

— Горілка все продезінфікує, — запевняв мене знайомий, що якраз збирався на весільну гостину до родичів у село. — Думаю, що на столі буде щедро із часником та цибулею, вирощеними на городі, а не китайськими з супермаркету. Наші — лютіші, тому жоден вірус не матиме шансу вижити.

Автор: Артем ЖМУТ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі