друкувати


Кишеньковий ліхтарик, що працює на воді

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-09 03:09:20
Компанія Japan Trend Shop розробила кишеньковий ліхтарик NoPoPo, що працює на водних акумуляторах. Батарея ліхтарика містить хімічний склад, який при реакції з водою виділяє енергію. Достатньо додати в батарейку води, за допомогою шприца, що вхідить в комплект, і ліхтар запрацює. В якості води можна використовувати всілякі рідини: сік, компот, власне, саму воду, і навіть сечу. Подібна невибагливість робить NoPoPo незамінною річчю в поході або на дачі. Універсальний міні-ліхтар може використовуватися як прожектор або як однонаправлений ліхтар. Незаряджена батарея може зберігатися до десяти років, не втрачаючи якості.

Основним недоліком приладу є його відносна недовговічність - батарею можна перезаряджати всього 4 рази. З огляду на досить високу ціну (54 $ разом з доставкою), покупка ліхтаря може виявитися нераціональною, повідомляє Новости технологий.

Потужність батареї становить 500 мА. Розмір пристрою: 9.65x2.75 см

Але японці не оригінальні у своїй ідеї: у Росії активно реалізують ліхтарі, під назвою СВЕЛ, що працюють на водному розчині кухонної солі, який можна приготувати в будь-яких погодних умовах протягом пари хвилин. Для забезпечення роботи російського пристрою потрібно через 15-20 годин безперервної роботи оновлювати водний розчин солі. Ліхтар безпечний для життя і здоров'я людей та екологічно чистий. Він не вимагає спеціальних місць утилізації електроліту (сіль + вода). У незаправленому стані він може зберігатися понад десять років, не втрачаючи своїх якостей, як і японський NoPoPo.

Обговорити на форумі