друкувати


Литвин вказав на безвідповідальність України у відносинах з РФ

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-09 11:26:23
Нинішня політика української влади по відношенню до Росії є безвідповідальною. Про це в ексклюзивному інтерв'ю ІТАР-ТАРС заявив голова Верховної ради України Володимир Литвин. Він зареєстрований у ЦВК кандидатом в президенти країни, вибори якого відбудуться 17 січня майбутнього року.

"Нинішня політика української влади по відношенню до Росії є безвідповідальною. Треба зробити все, щоб прибрати наносні моменти, котрі псують наше співробітництво, і вийти на нормальний політичний діалог на всіх рівнях для вирішення завдань економічного, політичного і міжнародного характеру", - зазначив Литвин, повідомляє Известия.Ру.

Він критично оцінює діяльність нинішнього глави держави Віктора Ющенка, при якому відбулося заморожування відносин між двома сусідніми країнами. "Я категоричний противник того, щоб історичні образи і свою особисту позицію видавати за державну лінію, звалюючи на Росію проблеми нашого спільного минулого, - сказав Литвин. - Не сприймаю політику, коли Україну намагаються виставляти в ролі подразника, такої собі противаги і стримуючого фактора відносно до Росії. Це не місія і не завдання України". "Необхідно враховувати наше минуле, спільну історію, спільну пам'ять, спільну віру, спорідненість людських доль", - додав Литвин, підкресливши, що близько 37 відсотків українців мають родичів у Росії".

На думку Литвина, не останню роль у відносинах Росії та України повинен грати прагматичний економічний інтерес. "Не кажу вже про гуманітарну та культурну сферу - тут все абсолютно очевидно. Мій висновок такий - потрібен процес природних відносин, який дасть позитивний результат", - підкреслив кандидат у президенти. Він упевнений: "Те, що робиться зараз - це спроба будувати якісь дамби між Україною і Росією, які народний напір рано чи пізно прорве".

Обговорити на форумі