друкувати


Емоційний інтелектуальний робот для водіїв (фото, відео)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-06 04:06:45
Дослідники і проектувальники Массачусетського технологічного інституту (MIT) розвивають Affective Intelligent Driving Agent - емоційного інтелектуального водійського агента AIDA. Він являє собою новий особистий робот, який знаходиться усередині автомобіля і прагне вдосконалити наш спосіб взаємодії зі своїм автомобілем.

Проект представляє собою співробітництво між Рersonal Robots Group, яка відноситься до MIT’s SENSEable City Lab і Volkswagen Group of America’s Electronics Research Lab, повідомляє Новости технологий.

AIDA спілкується з водієм за допомогою маленького робота, вбудованого в панель приладів. "AIDA ґрунтується на нашому довгому досвіді у побудові товариських роботів", пояснює професор Cynthia Breazeal, директор Групи персональних роботів в Лабораторії ЗМІ Массачусетського технологічного інституту. "Ми розвиваємо AIDA, щоб прочитати настрій водія за виразом його обличчя та іншими ознаками і відповісти соціально відповідним і інформативним способом".

AIDA спілкується дуже безпосереднім способом: символічним вираженням і мерехтінням очей. Щоб ідентифікувати основні цілі водія, AIDA аналізує зразки переміщення водія, відстежує загальні маршрути. Крім цього, AIDA збирає корисну інформацію поза авто, наприклад, умови навколишнього середовища або розташування довколишніх автомобільних пробок.

Коли AIDA поєднує знання про місто з розумінням пріоритетів водія і його потреб, він може зробити важливі висновки: протягом тижня AIDA з'ясує, місце розташування будинку та роботи водія, а згодом система буде в змозі направити його до улюбленого супермаркету, пропонуючи маршрут без пробок. Дорогою AIDA може нагадати про заправку.

По суті, AIDA це інформований і доброзичливий компаньйон водія.



Обговорити на форумі