друкувати


Після виборів-2010 супротивники мають домовитися

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-06 03:26:50
Після президентських виборів 2010 року політичні опоненти мають негайно сісти за стіл переговорів та домовитися. Тільки так можна об’єднати країну, - заявив лідер Єдиного Центру Віктор Балога.

В.Балога зазначив, що після перемоги Ющенка він пропонував, щоб прем’єром стала людина не з демократичного табору, а з боку Януковича. Тоді б, на думку політика, проблему протистояння сходу-заходу України було б закрито ще у березні 2005-го року, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Помилка Ющенка у тому, що він одразу після обрання президентом не взяв у партнери таку сильну команду, як Партія регіонів. Наслідки цієї помилки країна розсьорбує досі. Не Ющенко, а основні гравці мали визначити курс країни та правила внутрішньої політики. Але ж ні, подумали, що прийшли до влади надовго, що буде, як у Бразилії – чотири президентських строки поспіль і 70% народної довіри", - зазначив лідер Єдиного Центру.

На думку В.Балоги, Україна повторить шлях останніх років, якщо ключові гравці не знайдуть спільної мови.

"Якщо контрольного пакету немає у жодної з гілок влади – це не влада. І суспільство можна об’єднати одним способом – взаєморозумінням головних гравців. Нам потрібно негайно після виборів-2010 садити противників за стіл переговорів домовлятися. Інакше ситуація повториться. І це буде гірше, ніж війна на Балканах в 90-х роках – з нами уже зараз ніхто у світі не хоче рахуватися. І не тому, що ми погані, а тому, що ми слабкі. Тому що у нас держава не може дати гарантій бізнесу. Адже нині ніхто не воює гарматами, воюють економікою", - зазначив політик.

Обговорити на форумі