друкувати


Паніка навколо свинячого грипу знижує імунітет

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-04 05:38:19
Медиками вже давно доведено, що імунітет людини напряму пов’язаний з її психоемоційним станом. Зараз стрес – це найбільший ворог українця, адже він знижує опірність організму проти вірусів та інфекцій.

Ослаблений організм легко вражається хворобою, тому сьогодні, як ніколи, треба подбати про нього та допомогти. Счинена паніка навколо епідемії підкошує імунітет. Не можна ні в якому разі допускати до себе негативні емоції: слід переглядати лише телепрограми, які не містять інформації, що може вивести з рівноваги, в Інтернеті стільки цікавої інформації! Не дозволяйте собі читати статті, в яких лише роблять те, що підраховують кількість смертей. В розмовах з людьми потрібно намагатися говорити про щось хороше або хоча б на нейтральні теми (про погоду... як це роблять англійці).

Листопад – це пора, коли наша імунна система сама по собі слабшає та дає збій, тому саме тепер відбувається загострення всіх хронічних хвороб. Всі віруси та бактерії, які вже давно були в нашому організмі, активізовуються саме зараз, коли оборона найслабша. Про стан імунітету найкраще розповість шкіра, адже вона є імунним органом. Якщо з нею проблеми, то і слід пильніше ставитися до свого організму. До речі, стреси сильно впливають на шкіру. Вона швидко старіє, втрачає пружність та з’являються зморшки.

Для підвищення імунітету радять їсти побільше свіжих овочів, фруктів, а також часник, цибулю, лимонник, прополіс. Також добре порадувати себе смачненьким тістечком чи шматочком шоколаду. Крім того, що глюкоза акумулює вироблення гормону щастя, в шоколаді ще міститься магній, що конче необхідний для формування імунітету. Зубчик часничку містить добову норму селену, дуже корисного для зміцнення імунітету.

Стреси потрібно вміти долати! В умовах карантину потрібно зайнятися собою. Знайти улюблену книжку та відволіктися від усього або згадати про своє хоббі, яке приносить радість, але, на жаль, не завжди на нього знаходиться час. Зараз потрібно правильно харчуватися, уникати алкоголю та побільше сміятися.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі