друкувати


В.Ющенко наказав виділити місцевим бюджетам достатньо коштів для боротьби з епідемією

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-03 05:34:26
Місцеві бюджети повинні отримати достатньо коштів для боротьби з епідемією. Про це, як нагадує Головна служба інформаційної політики, йдеться в Указі Президента України "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 жовтня 2009 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху пандемічного грипу в Україні", підписаному Главою держави 31 жовтня цього року.

В Указі констатується, що неналежне фінансування протиепідемічних заходів, зокрема з місцевих бюджетів, може призвести до подальшого ускладнення епідемічної ситуації, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

Відповідно, Указом передбачено зобов’язання Кабінету Міністрів України "забезпечити неухильне додержання бюджетної дисципліни при здійсненні розрахунків з місцевими бюджетами, а також своєчасне виконання платіжних доручень місцевих бюджетів та розпорядників коштів таких бюджетів".

У документі також запропоновано Генеральній прокуратурі України "активізувати роботу" з нагляду за додержанням законів про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, про захист населення від інфекційних хвороб.

Обговорити на форумі