друкувати


Другу хвилю епідемії прогнозують на початок 2010 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-03 03:35:23
Український центр грипу і респіраторних інфекцій Міністерства охорони здоров'я спрогнозував, що друга хвиля епідемії грипу чекає на Україну в січні-лютому 2010 року.

Про це заявив директор Українського центру грипу Олександр Гриневич. Він висловив сподівання, що для ефективної боротьби з хворобою МОЗ протягом листопада зареєструє дві вакцини від свинячого грипу А/H1N1.

"Зараз на реєстрації перебуває 2 вакцини проти пандемічного грипу. Я сподіваюся, що реєстрація буде в листопаді, і ми зможемо вакцинувати людей цією вакциною", - відзначив Гриневич.

Він не уточнив назви препаратів і їхню орієнтовну вартість, зазначивши тільки, що один із препаратів був вироблений у Канаді, а другий - у Росії. Гриневич, у той же час, висловив надію, що в майбутньому Україна вироблятиме такі вакцини.

"На жаль, в Україні немає свого виробництва (вакцини) на сьогоднішній момент. Дуже складна технологія і дуже складний процес виробництва. Я думаю, що в наступні роки ми матимемо таку можливість і матимемо свою вакцину", - запевнив директор Центру грипу.

У цілому Гриневич вказав на важливість своєчасної вакцинації населення з метою запобігання захворюваності на грип, друга "хвиля" якого очікується в січні-лютому 2010 року.

Нагадаємо, від епідемії грипу в Україні вже померли 67 людей. Встановлено, що 22 людини померли від свинячого грипу. Інші випадки, за інформацією МОЗ, перевіряються, але теж схожі на вірус А/H1N1.

В той же час, прем'єр Юлія Тимошенко запевнила, що в Україні є епідемія звичайного грипу та окремі випадки грипу свинячого, повідомляє Гарт.

Обговорити на форумі