друкувати


На закупівлі ліків від грипу "Таміфлю" уряд зекономив 140 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-02 04:29:36
Угода про закупівлю ліків від епідемії грипу "Таміфлю", укладена між Урядом України та виробником – швейцарською фірмою Rochе без посередників та дозволила заощадити 140 млн грн з Дербюджету країни. Порошенко підкреслив, що препарат вдалося отримати лише після того, як в угоді було зазначено, що отримувачем є МОЗ.

Про це повідомив Міністр закордонних справ Петро Порошенко на брифінгу, що відбувся в аеропорт "Бориспіль" під час розвантаження літака з ліками, повідомляє прес-служба.

За словами Петра Порошенка, вантаж доставлений без посередників, а напряму від виробника фірми Rochе, до отримувача – Міністерства охорони здоров’я України.

Він також повідомив, що в Угоді зафіксовано, що ціна за одну упаковку препарату "Таміфлю" складає 67 грн: "Ми сьогодні зекономили 140 мільйонів гривен бюджетних грошей і це є справжня ефективність нашої спільної роботи".

"Ніколи в історії України за два дні, за два вихідні дні, не вдавалося організовувати доставку такої великої кількості ліків за такою процедурою. Це дні, коли не працюють банки, коли Україні повірили на слово, коли нам під наші гарантії надіслали вантаж на мільйони доларів і ми не відвантажували цей вантаж поки не підписали угоду, що отримувачем вантажу є Міністерство охорони здоров’я", - підкреслив міністр.

В ніч проти 2 листопада до Києва прибув літак з 300 тисячами упаковок швейцарського препарату "Таміфлю".

Літак зустрічали прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, голова Секретаріату президента Віра Ульянченко та Міністр закордонних справ Петро Порошенко.

Як повідомлялося, кількість загиблих від епідемії грипу в Україні станом на 17:00 1 листопада досягла 60 людей, з них три дитини, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі