друкувати


Військові допоможуть боротися з грипом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-11-02 12:23:34
"Медична служба Збройних Сил України готова у будь-яку хвилину дня і ночі надати допомогу лікувальним закладам Міністерства охорони здоров’я, нашому населенню у боротьбі з епідемією грипу і гострих респіраторних захворювань".

На цьому днями наголосив начальник Головного військово-медичного управління – начальник медичної служби Збройних Сил України генерал-майор медичної служби Петро Мельник, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначив генерал-майор медичної служби Петро Мельник, під час його телефонної розмови з Міністром охорони здоров’я України Василем Князевичем були обговорені можливості медичної служби Збройних Сил України в плані ідентифікації збудників гострих респіраторних вірусних хвороб і грипу. - Збройні Сили України мають у своєму складі 5 регіональних та 11 територіальних санітарно-епідеміологічних загонів, є вірусологічні лабораторії, які можуть експрес-методом ідентифікувати тих чи інших збудників хвороб, - повідомив генерал-майор медичної служби Петро Мельник.

За його словами, усі ці медичні структури мають відповідну сучасну медичну техніку і неодноразово підтверджували свою спроможність виконати найскладніші завдання під час проведення військово-медичних навчань з ними, в ході ліквідації наслідків вибухів на складах у Новобогданівці і Лозовій та під час ліквідації наслідків минулорічної повені на Заході України. - Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич погодився з нашою пропозицією щодо залучення у разі необхідності можливості санітарно-епідеміологічної служби Збройних Сил України з усією медичною і діагностичною технікою, яка у нас є, - повідомив начальник Головного військово-медичного управління – начальник медичної служби Збройних Сил України.

Генерал-майор медичної служби Петро Мельник також наголосив, що санітарно-епідеміологічна служба Збройних Сил України є абсолютно мобільною. - Кожен з 5 регіональних та 11 територіальних санітарно-епідеміологічних загонів можуть в любу хвилину по команді вирушити в любу точку нашої держави і виконати ті завдання, які перед ними будуть поставлені. Вчора, 30 жовтня, з цими загонами було проведено тренування, яке підтвердило їх спроможність діяти за різним перебігом обставин, - підкреслив начальник медичної служби Збройних Сил України.

Також, додав він, Збройні Сили України готові виділити необхідну кількість військового медичного персоналу для огляду громадян України, які мешкають у віддалених від районних і міських лікарень населених пунктах. Крім того, Збройні Сили України готові надати у розпорядження Міністерства охорони здоров’я України необхідну кількість реанімаційних ліжок для важкохворих на вірусно-бактеріальні пневмонії, які лікуються надзвичайно важко.

- Ми запропонували МОЗ України більше 30 реанімаційних ліжок у наших Військово-медичних клінічних центрах Західного і Центрального регіонів та Рівненському військовому госпіталі. Ми ці ліжка зараз тримаємо у резерві, - повідомив генерал-майор медичної служби Петро Мельник.

Як він додав, більше 1000 ліжок у військово-медичних закладах Західного регіону країни зарезервовано для хворих на гострі респіраторні інфекції, в готовності перебуває увесь санітарний автомобільний та авіаційний транспорт. У разі необхідності, за словами генерал-майора медичної служби Петра Мельника, зі складу двох мобільних госпіталів можна буде вичленити їхні діагностичні комплекси, відділення лабораторної і функціональної діагностики, рентген-діагностики, ультразвукової та ендоскопічної діагностики і направити їх на допомогу.

- Медична служба Збройних Сил України готова у будь-яку хвилину дня і ночі надати допомогу лікувальним закладам Міністерства охорони здоров’я, нашому населенню у боротьбі з епідемією грипу і гострих респіраторних захворювань, - наголосив генерал-майор медичної служби Петро Мельник.

Обговорити на форумі