друкувати


Про пожежну безпеку в період епідемії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-31 02:41:04
Як констатують санепідеміологи, захворюваність на грип у західних областях України й надалі зростає. Про ситуацію із цією недугою на Івано-Франківщині та першочергові заходи по реагуванню обговорювали на черговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Крім того, на порядок денний засідання було винесено ще декілька життєво важливих для краю питань, більшість з яких безпосередньо пов’язані з пожежною та техногенною безпекою краю. Ситуація із захворюванням на грип в області ускладнилася. Про це офіційно повідомили представники управління охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації, повідомляє прес-служба ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Канікули у загальноосвітніх навчальних та вищих учбових закладах області продовжили до 13-го листопада, усі масові заходи, які передбачають залучення великої кількості людей, скасували, а всі медичні заклади області працюють у режимі карантинно-обмежувальних заходів.

Проте, як виявляється, не лише грип загрожує івано-франківцям. Ще одне, не менш важливе питання, яке розглядалося на засіданні комісії, стосувалося пожежної безпеки на ринках області. Адже пожежна безпека більшості ринків, на яких скуповуються краяни, зазначають фахівці державного пожежного нагляду Головного управління МНС в області, потребує значного покращення.

Ринки на сьогодні представляють собою місця підвищеного ризику, де фахівцями МНС виявляються порушення протипожежних вимог, ігнорується дотримання законодавства з питань пожежної безпеки. В минулому році керівникам ринків приписами держпожнагляду запропоновано до виконання понад півтори тисячі протипожежних заходів. Третина з них не виконана й досі. Такий стан справ зазначив головний

Державний інспектор з пожежного нагляду в області Володимир Чернецький, призводить до пожеж із значними збитками. Так, одна лише пожежа 28 липня на ринку ТзОВ "Траян" в Івано-Франківську завдала приватним підприємцям збитків на суму понад півтора мільйона гривень. Члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення, згідно з яким керівники усіх ринків області зобов’язані терміново вжити заходів щодо виконання приписів органів державного пожежного нагляду.

Крім того, комісія розглянула та затвердила список потенційно-небезпечних об’єктів. Таких в області, за найновішими даними, 230. Найбільше – 33 – знаходиться у Надвірнянському районі, найменше – всього один об’єкт – на Верховинщині. Такі об’єкти підлягають постійному та обов'язковому обслуговуванню аварійно-рятувальними службами.

Обговорити на форумі