друкувати


Онкодиспансер — будинок надії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-30 02:28:52
Шановна редакціє, хочу розповісти вам про Коломийський онкодиспансер, про спеціалістів, які тут працюють. Здається, сама назва цього будинку означає щось страшне, невиліковне, але насправді це не так; тут ніхто не зачитує вироки, навпаки, всі стараються вилікувати, зцілити людей, головне — звернутися сюди вчасно.

Я вперше зіткнулася з цим закладом у 2005 році: діагноз — рак молочної залози; руки опустились, але хотілося жити. Я дуже вдячна завідуючому, хірургу Голотюку Володимирові Івановичу та його помічнику Радіонові Вікторовичу, які вдало провели мені цю складну операцію. А скільки доклав зусиль Володимир Іванович, щоб умовити мене прийняти кілька курсів хіміотерапії, від якої я відмовлялася.

Здавалося, все минуло, та через чотири роки я знову потрапила на операційний стіл. Вибору у мене не було: або операція — або смерть. Дякувати Богу та хірургу Гонсіровському Володимирові Володимировичу, який за чотири години провів, можна сказати, три досить складні операції. Це хірург від Бога, таким людям треба ставити пам’ятники за життя, щоб усі бачили, який це лікар-цілитель. У мене бракує слів подяки йому та його батькам за виховання такої людини. За час перебування в лікарні не було дня, ні вихідного, щоб Володимир Володимирович не провідав хворого, не поцікавився станом його здоров’я.

А хірурги-гінекологи Степанченко та Галина Михайлівна — скільки жінок врятували від цих тяжких недуг; під їхніми кабінетами щодня десятки людей чекають на порятунок. А яка чудова людина анестезіолог Андрій Верес. Він ні на хвилину не відходить від ліжка хворого, поки не впевниться, що з ним все гаразд. Не можу не згадати весь медперсонал, це хороші, привітні медичні сестри, санітарки; тут завжди провітрено, прокварцовано післяопераційну палату, по декілька разів на день — вологе прибирання.

Низький уклін вам, дорогі лікарі, дякуючи вам я живу і радію кожному дню, у мене прекрасні діти, чудові онуки, я маю для кого жити. Я закликаю всіх добрих людей, які зіткнулись з такою хворобою: не впадайте у відчай, вірте, адже при вчасній допомозі хвороба відступає. Просто треба вірити Богові і спеціалістам, які працюють у цій лікарні.

Автор: Параска БЕЖУК, Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі