друкувати


Секрет ідеального шлюбу: Молода дружина + тупий чоловік

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-28 05:27:01
Британські вчені стверджують, що секрет успішного шлюбу для чоловіків - це дружина, яка перевершує чоловіка за розумовими здібностями, а за віком молодша від нього на п'ять років.

Такі пари мають більше шансів на довголіття, особливо якщо жоден з подружжя не був розлучений, вирішила група вчених з університету британського міста Бат.

У дослідженні взяли участь більше 1,5 тис. пар, які перебувають у шлюбі або в серйозних стосунках.

Виявилося, що якщо дружина старша за чоловіка на три роки і більше, їх шанси на розлучення в три рази вищі, ніж якби вони були одного віку.

У зворотному випадку - якщо чоловік старший за дружину - у них більше шансів на довге подружнє життя.

Найбільшу ймовірність прожити довго і щасливо мають пари, у яких дружина набагато освіченіша, ніж чоловік.

У тих, хто не пережив розлучення, шанси на довге подружнє життя значно вищі. Але шлюби, де тільки один з подружжя був розлучений, набагато стабільніші, ніж ті, в яких обоє з подружжя пройшли через розлучення.

Голова дослідницької групи доктор Еммануель Фрагньере і його колеги роблять висновок, що чоловіки і жінки підбирають собі партнерів на основі "кохання, фізичної привабливості, схожих смаків, поглядів і спільних цінностей".

Але за оцінками вчених, якщо брати до уваги такі об'єктивні чинники, як вік, освіту та соціальне походження, то "можна скоротити кількість розлучень", повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі