друкувати


70% ВІЛ-інфікованих українців не знають про свою хворобу

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-28 03:51:17
Єврокомісія по боротьбі зі СНІДом занепокоєна ситуацією в Європі: в Україні, Молдові та Росії 70% ВІЛ-інфікованих не знають про свою хворобу. Такі дані були представлені в доповіді Єврокомісії по боротьбі зі СНІДом.

На думку європейських фахівців, кожен третій ВІЛ-інфікований європеєць не здогадується про те, що він хворий. Це істотно підвищує ризик зараження інших людей.

У доповіді наголошується, що країнах, котрі не входять в ЄС, ситуація ще більш тривожна. В Україні, за даними Єврокомісії, заражені1,6% дорослого населення, у Росії - 1,1%.

У документі зазначається, що через чверть століття після того, як лікарям вдалося виявити вірус імунодефіциту людини, поки ще рано припиняти боротьбу.

Фахівці нагадують: хоча останнім часом вдалося створити ефективні препарати, що допомагають сповільнити хворобу, досі немає вакцини або ліків від СНІДу.

За даними Єврокомісії, з 2001 по 2007 рік кількість ВІЛ-інфікованих у європейських країнах зросла з 1,5 мільйона до 2,2 мільйона людей, з них 730 тисяч живуть у країнах ЄС, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі