друкувати


Виставка Мирослава Ясінського у Запоріжжі проходить з успіхом (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-26 04:01:42
Як анонсувалося раніше, на свято Покрови (14 жовтня) відбулося відкриття персональної виставки Мирослава Ясінського, коломийського художника, у Запоріжжі, яка має назву "З янголом на плечі". Повернувшись до Коломиї, автор презентованих полотен поділився враженнями від свого перебування на Східній Україні.

У Запоріжжі художник пробув два дні, протягом яких познайомився з тамтешніми творчими людьми. Художнику випала нагода побувати в серці козацтва – на острові Хортиця. Нещодавно археологи повернули чайку з минулого і Мирослав Ясінський мав можливість споглядати на власні очі славну історію українського козацтва.

Саме ж відкриття виставки відбулося досить урочисто. На нього завітало багато художників та поціновувачів малярства. Всі були вражені перспективою погляду Мирослава Ясінського на духовну сторону життя. Насиченість кольорів, чіткість ліній та специфіка техніки художника створюють ілюзію єднання зі своїм началом. Художники Запоріжжя в мистецтві сповідують реалізм і відверті роботи коломийського художника дещо примусили по-новому подивитися на способи самовираження.

В свою чергу Мирослав Ясінський ознайомився з тенденціями малярства Східної України. Йому в Запоріжжі подарували великий каталог, де розмістилося об’ємне зібрання робіт запорізьких митців.

Запоріжани зможуть ще тиждень насолоджуватися мистецтвом Західної України. За словами робітників галереї "Art’L" практично всім роботи Мирослава Ясінського імпонують та викликають захоплення. Відвідувачі відзначили роботи, виконані на склі та левкас. Директор згадуваної галереї є професійним художником, тому було цікаво почути його оцінку творів нашого художника. Пан Антон відзначив високий професійний рівень художньої майстерності Мирослава Ясінського та сказав, що така виставка є рідкістю для будь-якого міста. Роботи є вишуканими, автентичними та несуть в собі дух старого міста.

До Коломиї Мирослав Ясінський повернувся з чудовим настроєм та позитивними емоціями, готовий до нових експериментів та нових звершень.





Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі