друкувати


Віртуальна криза захопить планету найближчим часом

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-23 03:42:53
За підсумками 2009 року американці витратять на придбання віртуальних речей 1 мільярд доларів. У число віртуальних предметів входять аддони до онлайнових ігор, інтернет-подарунки та інші об'єкти і явища, що існують тільки в онлайні. До 2010 року загальні витрати на віртуальну власність удвічі перевищать витрати американців за 2008 рік.

Віртуальні цінності найбільше актуальні серед гравців і користувачів соціальних мереж. Шанувальники онлайн-ігор витрачають на віртуальну валюту реальні гроші.

У Китаї обсяг торгівлі віртуальними предметами теж оцінюється в мільярд доларів; цей ринок росте тут стрімкими темпами - щороку майже на 20%.

У червні китайські власті заборонили використовувати віртуальну валюту в угодах, що стосуються реальних товарів і послуг. Крім того, віртуальну валюту заборонено використовувати в азартних іграх; її не можна купувати неповнолітнім. Відтепер віртуальні гроші можна використовувати тільки для придбання віртуальних же товарів - персонажів, зброї, збруї і інших ігрових елементів, що реалізуються емітентом віртуальної валюти, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі