друкувати


Ігор Олійник: Без зміни Конституції не буде місцевої демократії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-22 12:06:53
Голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник-член делегації України у Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи з 2006 року, повернувся зі Страсбурга (Франція), де проходила 17 пленарна сесія Конгресу присвячена 60-річчю Ради Європи.

Згідно порядку денного осінньої сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, впродовж трьох днів розглянуто чимало питань, кожне з яких , на переконання голови обласного представницького органу владу, "у певній мірі має відношення і до України". Зокрема, це питання транскордонного співробітництва в Європі, європроекту "Міста – для дітей", щодо глобальних проблем зміни клімату, залучення молоді до процесів демократії у світі, насильство в сім’ї щодо жінок тощо, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Йшлося і про 20-річчя падіння Берлінської стіни, місцеву та регіональну демократію в Туреччині, співпрацю в регіоні Балтійського моря, про рівний доступ до місцевих і регіональних виборів та інше.

"Якщо не буде внесено змін в чинну Конституцію України, у нашій державі не буде задекларованої ефективної місцевої влади з відповідними повноваженнями і відповідальністю, - зазначає голова обласної ради Ігор Олійник. – Упродовж шести десятків літ Європа має спокій, а ті суперечності чи конфлікти, що часом виникають, вирішуються виключно у мирній площині. Тому нам , насамперед, треба вчитися у них і думати, як змінювати систему, щоб жити за європейськими правилами".

Довідка: У квітні 2010 року в Ужгороді проходитиме міжнародний форум, присвячений екології Карпат, результати якого розглянуть на сесії Конгресу місцевих і регіональних влад ради Європи.

Обговорити на форумі