друкувати


Івано-Франківськ: Фігурне катання автомобілів (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-21 03:30:53
25 жовтня в Івано-Франківську по вулиці Північний бульвар відбудеться VI етап Чемпіонату України з авто слалому. Організатори комітет фізичної культури і спорту МВК та Прикарпатський автомобільним клубом.

"Це змагання для автолюбителів, тому характеристики машини не братимуть до уваги, - каже президент Прикарпатського автоклубу Олександра Кодак. - Головну роль відіграватиме не авто, а вправність водія".

Директор клубу розповідає, власне з чого все й почалось. Десять років тому вона разом із рідною сестрою Романною приймала участь у жіночому ралі у Львові. До змагань серйозно не готувались, а вирішили тільки спробувати. Нам показали навики спортивної їзди. Олександра Кодак пригадує, що учасниць із різних регіонів України було багато. Івано-Франківський дует несподівано зайняв третє місце. "І ось ми приїхали до рідного міста, дещо окрилені, - говорить Олександра. – Почали шукати клуб, де б можна було займатись, виявилось, що у нас нічого подібного не було. Так ми і створили жіночий автомобільний клуб. Нас підтримали старі спортсмени, які за радянського союзу брали участь в автомобільних ралі. Пізніше на основі жіночого клубу зародилась громадська організація Прикарпатський автомобільний клуб".

Із 1999 року Олександра Кодак щороку організовує змагання для любителів швидкості та крутих віражів у Івано-Франківську. Президент Прикарпатського автомобільного клубу тішиться, що зараз у клубі постійно тренуються не тільки чоловіки, а й жінки. Часто українки не сідають за кермо, бо мають страх перед водінням, навіяний стереотипами. Жінка може подолати усі труднощі, звісно потрібне бажання та терпіння. Щоб стати членом клубу необхідний власний автомобіль, не вимагають якихось конкретних навичок їзди.





Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі