друкувати


Податкове свято для Сніжани

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-20 11:57:48
Літературний хист вихованки Яблунівської школи-інтернату, що в Косівському районі, Майко Сніжани допоміг дівчинці здобути перемогу на Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості "Податки очима дітей".

Її твір-роздум "Замість тата у нас Україна" в ІІІ заключному етапі був відзначений номінацією "Найщиріше викладення теми". Однак перемога Майко Сніжани принесла винагороди не лише їй особисто, а й усім вихованцям інтернату. ДПА України презентувало для Яблунівського навчального закладу домашнє карооке та цікаві ілюстровані енциклопедичні видання, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи ДПА в Івано-Франківській області.

Подарунки від столичних податківців маленьким сиротам передав під час нещодавніх відвідин інтернату голова ДПА в області Володимир Попович та ще раз привітав Сніжану з заслуженою перемогою:

- Твір-роздум цієї дівчинки - "Замість тата у нас Україна" - змушує задуматися кожного. Сніжана з усією своєю дитячою безпосередністю намагається зрозуміти та осмислити далеко не дитячі проблеми й реалії буття. Її погляд на доросле життя вирізняється щирістю та є глибинним. Однак, незважаючи на серйозність теми, робота Сніжани, як і всі дитячі роботи, просякнута оптимізмом та несе в собі великий заряд позитиву. У баченні життя цієї дівчинки є чому повчитися багатьом з нас.

Загалом Сніжана Майко не єдина гордість інтернату. Серед майже 130 вихованців є багато здібних та обдарованих дітей. В Яблунівській школі, яка для цих дітей є і домівкою, вони вчаться не лише наукам, а й практичному ремеслу (столярству, куховаренню, основ крою та шиття та ін.), яке їм стане в пригоді поза стінами – в дорослому світі.

По-дитячому щирі й по-дорослому свідомі, вони вміють давати собі раду в житті, однак потребують уваги й опіки, як і будь-які діти. Тож податківці краю, звичайно, окрім подарунків зі столиці, привези для них чимало гостинців та солодощів. Головний податківець області Володимир Попович пообіцяв керівництву школи-інтернату, що це далеко не останній візит. Відтепер ДПА в області піклуватиметься цим закладом та усіляко допомагатиме. Начальник ДПІ в Косовському районі Оксана Мельниченко, від місцевих податківців, подарувала школі фотоапарат.

А маленькі вихованці раділи гостям та тішилися їхніми щирим словом та турботою. Тепер на деревці вдячності школи-інтернату з’явився ще один листочок з написом ДПА. Так тут висловлюють свою пошану усім тим, хто перейнявся долею вихованців школи-інтернату та вніс свою лепту допомоги, щоб покращити їхнє нелегке життя.

Обговорити на форумі