друкувати


Прикарпаття: Школярі в гостях у військових пілотів (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-19 05:05:37
Близько тисячі школярів предмету "захисту Вітчизни" з усіх 15 районів Івано-Франківської області побували на військовому аеродромі 114-ї бригади тактичної авіації. Організатори такого масштабного заходу не прогадали: у прикарпатської молоді є величезний інтерес до військової служби.

– Обласний центр зайнятості має завдання щодо професійної орієнтації молоді, її патріотичним вихованням займається обласне управління освіти. Ці завдання однаково важливі для нас. Адже саме у нас відбувається поєднання цих двох понять, – наголосив начальник 160-го центру комплектування військовослужбовцями за контрактом полковник Сергій Косяк. – Задля того, щоб ефективніше виконувати поставлені на нас завдання, ми вирішили провести подібну акцію. Цей захід важливий тим, що ми зможемо юнакам, які бачили військову зброю в кращому випадку по телевізору чи на комп’ютері, показати її, так би мовити, "вживу". Сподіваюсь, що після спілкування з військовослужбовцями, які проходять службу в цій частині, хлопці та дівчата, що приїхали сюди, зрозуміють, скільки часто-густо неправдивих байок ходить серед населення про Збройні Сили України.

До проведення цього заходу військові авіатори підготувались дуже ретельно. Вони організували сім навчальних місць, де школярам не тільки показали і дали торкнутись руками до справжнього бойового винищувача, але й дозволили посидіти в кабіні літака, потримати в руках автомат, роздивитись висотний костюм пілота, вдягнути його шолом та кисневу маску. Чимало зацікавленості викликали в учнів і автомобілі паливної та кисневої заправки, а також те, як проводиться на ділі радіолокаційне спостереження за польотом літаків. "Хітом" відвідування стала фотографія з вогнеборцем, одягненим у високотемпературний костюм. Біля кожного з демонстраційних місць стояв начальник того чи іншого підрозділу, який фахово пояснював дітям свою специфіку служби.



Автор: Тарас ГРЕНЬ, підполковник, ЗІЦ МО України
Обговорити на форумі