друкувати


Скандал навколо "Артеку" - не виключно політтехнологія

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-19 04:57:29
Блок Тимошенко ніяк не може відхреститись від реноме кримінальної організованої групи, якщо звинувачення депутатів від БЮТ в розбещенні дітей підтвердяться, ця політична сила приречена, вважає політолог Володимир Цибулько.

"Скандал навколо "Артеку" - не виключно політтехнологія, - підкреслює Цибулько. - Серед людей, які добиваються правди в цій історії фігурує і Григорій Омельченко, а він не з тих людей, які підстроюють свою поведінку під певні дати і певні сценарії. Його політичний графік - система його світоглядних цінностей", повідомляє Фонд Регіональних Ініціатив ГАРТ.

Але, як відзначає політолог, коли інформація просочується, на цьому починають спекулювати. "Основним ньюсмейкером у цій ситуації став Колісниченко від ПР. А коли про щось говорить Колісниченко – це елементи політтехнології. Політтехнологічність видають персоналії. Системні люди добиваються спочатку з’ясовування істини, а потім оприлюднення. І як свідчить українська практика, чим більше галасу, тим менше покараних. І навіть цей скандал може закінчитись традиційно нічим", - зауважує він.

На погляд експерта, основна ціль - піддати критиці не пару депутатів від БЮТ, які фігурують в цій історії, а саму Тимошенко.

Також Цибулько висловлює сумнів з приводу того, що скандал навколо "Артеку" може бути елементом рейдерської атаки. "Це елемент дискредитації БЮТ як партнера. Оскільки одночасно регіонали заговорили про переформатування коаліції. І Литвин заговорив про можливість складення коаліції не юридичними особами – фракціями, а фізичними особами. Якраз тут і проявляється експлуатація сюжету. Але найважливіше, щоб в цій історії винні були покарані", - зауважує він.

Обговорити на форумі