друкувати


Прикарпаття: З музикою "Ми здолаємо час"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-17 10:04:25
Сьогодні на обласному телебаченні "Галичина" стартує програма "Ми здолаємо час" — авторський проект Володимира Куртяка (на фото), Оксани Лісовської (на фото) і групи провідних музикантів Прикарпаття. Музичний фільм присвячено пам'яті борців за волю України та 50-ій річниці загибелі провідника ОУН Степана Бандери.

Важливо зазначити, що це не комерційний проект, а спосіб висловити громадянську позицію. Автори прагнули нагадати людям, якою ціною здобувалася незалежність і як важко подекуди оцінити те, що маєш, і берегти його.

Пісні Володимира Куртяка — автора і популярного виконавця органічно вплелися у патріотичний текст про історію України. Група однодумців поставила собі за мету не просто створити музичний фільм, а запропонувати глядачам альтернативу російським фільмам, де принижують українську гідність.

"Ми вважаємо, що ми не можемо залишатися осторонь цих подій, тим більше, що скоро вибори, зауважив на конференції для журналістів автор ідеї Володимир Куртяк. — Це програма зовсім не політична. Ми хотіли би, щоб люди звернули увагу на нашу історію, тому що історія має властивість повторюватися. Тому ми хотіли б, щоб кожен перед тим, як прийти і проголосувати, згадав, що відбувалося, щоб такого не повторювалося далі. Хотіли таким чином нагадати, що були такі люди, вони боролися, воювали, молодими загинули. І хотіли сказати, що є такі люди, які можуть продовжити їхню справу".

"Ми здолаємо час" — своєрідне звернення крізь роки в минуле і майбутнє, зокрема до молоді, яка зараз має не надто чіткі орієнтири. Під час створення програми автори свідомо не шукали підтримки жодних політичних сил, адже головне в проекті — національна ідея, а не передвиборчі ігри.

Музиканти переконані, що їм вдалося досягти мети — достукатися до сердець багатьох людей, позбавити байдужості і пробудити в них турботу про націю і країну. Автори проекту нагадують, що кожен українець має свій громадянський обов'язок і повинен прагнути його виконати, повідомляє ОТБ Галичина.

Обговорити на форумі