друкувати


І.Кріль не вірить у створення нової коаліції до виборів Президента

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-16 05:57:39
Голова Єдиного Центру Ігор Кріль не вірить у створення нової коаліції до виборів Президента. Про це він повідомив в інтерв’ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

"Однозначно також те, що перед президентськими виборами коаліція Партії регіонів та БЮТ не може бути створена, оскільки і Віктор Янукович і Юлія Тимошенко хочуть перемогти на виборах", - зазначив політик, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

Говорячи про інші формати більшості, Ігор Кріль припустив, що "Партія регіонів не зможе цього зробити без фракції "Наша Україна - Народна самооборона", а НУНС може брати участь у формуванні нової коаліції, тільки після рішення фракції про вихід із нинішньої коаліції. Я не можу зараз сказати, що у фракції НУНС такий процес відбувається".

Натомість створення коаліції без рішення фракції народний депутат вважає неконституційним. "Це може бути політичне рішення. Такий варіант може проіснувати визначений період часу, наприклад, до завершення виборів Президента. Однак коаліція може формуватись тільки за рішенням фракцій, чого і вимагає Конституція", - впевнений Ігор Кріль.

Обговорити на форумі