друкувати


Від голоду у світі страждають більше мільярда людей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-16 04:45:13
Вперше з 1970 року кількість людей у світі, які голодують, перевищила один мільярд. Серед них переважна більшість - жінки. За даними ООН, до цього призвела світова економічна криза та труднощі національних економік країн, що розвиваються.

Згідно зі звітом, оприлюдненим Продовольчою та сільськогосподарською організації ООН, наразі голод охопив 1,02 мільярда людей. 70% - жінки.

Найбільше страждає від голоду Азіатсько-тихоокеанський регіон (642 мільйони). За ним йдуть Африка на південь від Сахари (265 мільйонів), Латинська Америка (53 мільйони), Близький Схід і Північна Африка (42 мільйони), розвинені держави (15 мільйонів).

Найбільш несприятлива економічна ситуація склалася в Сомалі, Афганістані, Ефіопії, Іраку, Еритреї, Судані, Гаїті, Бурунді, Демократичній республіці Конго, Ліберії, Анголі, Монголії, Північній Кореї, Уганді, Таджикистані та Грузії.

Фахівці ООН закликали світових політичних лідерів негайно узятися за вирішення цієї проблеми - неприйнятно, щоб у XXI столітті голодував практично кожен шостий житель планети. На їхню думку, треба інвестувати більше коштів у розвиток сільського господарства. Адже у світі достатньо умов, що забезпечити усіх харчуванням, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі