друкувати


Ліки своїми руками: Позбираймо каштани

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-14 04:47:19
Серед рослин, котрі застосовують при венозній недостатності ніг, кінський каштан вважається основним. Настоянку використовують при геморої. Обережно слід застосовувати ліки на основі каштана при нирковій та печінковій недостатності. Вагітним жінкам та матерям, що годують дитину грудьми, не рекомендують їх зуживати.

Заготовляти плоди кінського каштана слід на сонці або в сушарні при температурі 50-60 градусів, зберігаючи протягом року. Відвари плодів та кори рекомендують при розладах травлення, порушенні виділення жовчі, при кашлі та захворюваннях верхніх дихальних шляхів.

При розширенні вен змащуйте уражені ділянки кілька разів на день маззю: змішайте по 10 порошку квітів ромашки, листя та квітів шавлії, 50 г розтертих плодів каштана та 5 г картопляного крохмалю. Цю суміш слід залити 200 г гарячого курячого жиру, потримати на парі 2,5 години та настоювати одну ніч. Тоді розігріти до кипіння, процідити, відтиснути і вистудити.

При лікуванні гіпертонії та тромбофлебіту: 100 г подрібнених каштанів залити літром горілки. Настоювати 5-7 днів, приймати по 5-10 крапель тричі на день.

Якщо хворі суглоби: залийте кілограм мелених каштанів п’ятьма літрами води, варіть суміш півгодини, а потім процідіть і вилийте у ванну.

Хворим на радикуліт помічна така мазь: розмолоти каштани на порошок, додати камфорної олії (або внутрішнього свинячого жиру), змастити тонким шаром скибку чорного хліба і прикласти до хворого місця на 2-3 години.

При радикуліті, ревматизмі, відкладенні солей, запаленні м’язів: одну частину подрібнених плодів залити трьома частинами горілки, настоювати тиждень, натирати проблемні ділянки.

Для лікування тромбофлебіту: 10 г плодів залити половиною склянки горілки та настоювати в темному місці тиждень, періодично збовтуючи. Приймати по 30 крапель з невеликою кількістю води за 20-30 хв. до їди.

Вільний голос для Коломия ВЕБ Порталу
Обговорити на форумі