друкувати


Вчені відкрили препарат для швидкого лікування інсульту

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-14 04:09:02
Усім відомий і недорогий препарат, який можуть застосовувати при відновленні хворих, що перенесли інсульт, сприятиме їх якнайшвидшому одужанню - аж до того, щоб самостійно ходити і одягатися, вважають вчені.

В Університеті Лідса, за повідомленням Reuters, проведуть дослідження препарату L-dopa, який широко застосовується в лікуванні хвороби Паркінсона, і з'ясують ступінь його ефективності при відновленні після інсульту.

Раніше дослідження препарату L-dopa, основного серед ліків, які використовуються для контролю хвороби Паркінсона, показали, що його застосування за півгодини до фізіотерапії допомагає якнайшвидшому одужанню пацієнтів, що перенесли інсульт. В окремих випадках хворі змогли буквально піднятися на ноги вже через шість тижнів після використання цих ліків.

Нове дослідження буде вести професор Біпін Бакта (Bipin Bhakta) в Університеті Лідса. У дослідженні спостерігатимуть над 500 пацієнтами, яких будуть лікувати поєднанням препарату L-dopa і традиційної терапії, а також плацебо та терапії.

За словами професора Бакта, "якщо існуючий недорогий препарат допоможе посилити ефект від традиційного лікування хворих, які перенесли інсульт, то це великий крок в удосконаленні технологій реабілітації після інсульту", повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі