друкувати


І.Жданов: На сьогодні на 90% розклад президентських виборів відомий

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2009-10-13 02:39:49
У другому турі виборів зійдуться Віктор Янукович та Юлія Тимошенко. Саме вони є двома основними кандидатами на перемогу у президентських перегонах. Впевнений президент київського аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, який вчора відвідав Івано-Франківськ. Непоганим був шанс і в Арсенія Яценюка. Проте останнім часом його рейтинг упав через невдалу піар-кампанію.

За останніми даними, майже всі чільні соціологічні компанії подають дані про високу довіру до Януковича. Якби вибори відбулися зараз, то керівник регіоналів набрав би 28,7 відсотків голосів, Юлія Тимошенко — 19, Арсеній Яценюк — 8, 2. за ними — Петро Симоненко, Володимир Литвин, Віктор Ющенко. У них приблизно по 3 відсотки. Найнижчі шанси у Сергія Тігіпка — 2,6 відсотка та Олега Тягнибока — один відсоток.

Наразі Президент Віктор Ющенко активізував за останні дні свою виборчу кампанію через критику уряду. Але це йому і так не допоможе. Також, ймовірно, що у другому турі Ющенко підтримає Януковича, бо з Тимошенко він таки однозначно не підтримає.

Ігор Жданов вважає, що вже на сьогодні на 90% розклад президентських виборів відомий. Змінити це можуть абсолютно непередбачувані події, скажімо катастрофічна ситуація в економіці. Тоді увага виборців буде привернена тільки до того, аби вижити , а хто з кандидатів у хоча б трішечки щось допоможе людям, має шанс виграти.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі